vrijdag 1 november 2013

Halloween

't Moet niet altijd feest zijn voor de kinders. De jonge ouderen mogen ook eens gek doen en Halloween is daar perfect voor! En eerlijk, ik maak liever op die dag veel plezier dan de dag erna - bij wijze van verplichting -  te treuren om de doden.
En plezier was er wel op onze eerste Halloween feestje! We maken er ineens een traditie van en volgend jaar kan het alleen nog beter worden ... De Chinese vodka staat veilig :-)

Voor uitnodigingen had ik dit jaar geen inspiratie. Eigenlijk heb ik er gewoon niet aan gedacht. Ik heb het mij gemakkelijk gemaakt, lange leve Facebook. Iets voor volgend jaar dus!
Een dresscode was er wel; a touch of Halloween. Ik wou de genodigden niet in kosten jagen, dus een pluim in hun gat was ook al goed geweest ;-)
Blij verrast hoe de gasten er hun werk van gemaakt hadden!! Het is altijd leuk om je eens als een ander te kunnen voordoen. Plus het ijs was snel gebroken want je kon raden wie, wie is of wie wat is!
Het huis kreeg een Halloween kleedje.
Heel strak en vooral, heel goedkoop!
Zwart papier, tape en een schaar, meer heb je niet nodig om deze vleermuizen te maken en op de muur te kleven. Ik hing er een deeltje in de gang, een grote groep in de living en enkele aan de keukenvenster, alsof ze door het huis kwamen vliegen.
Het idee vond ik hier. Ik kan niet alles zelf uitvinden eh!
Het eten was iets dat gemakkelijk moest zijn, ik wou echt geen hele avond in de keuken staan. Alhoewel onze nieuwe keuken dat wel aangenamer zou maken. Het werd pompoensoep en quiche .. en dan nog wat knabbeltjes. Niks speciaal, maar enkele vrienden maakte wel lekkere desserts in het thema! Dankjewel liefste vrienden! Drank was er uiteraard ook waaronder The Killing Wes; vodka met ijs, sprite en spuitje grenadine.

Gelukkig kwam Viv op het idee om wat achtergrond geluiden op te zetten. Lang leve You Tube met Best sounds of Halloween. 

En ik zou niet aan dit bericht begonnen zijn, mocht ik geen bedankjes voorzien hebben!
Ik wou iets meegeven met de gasten dat bij het thema past en dus werd het een knoflook,
voor een veilige nacht (met al die vampieren, voor die enkele die het niet doorhebben ...)
En dan voorzag ik nog een doosje tik-tak, naar een idee dat ik op het internet ooit ergens tegen kwam.En de kindjes die kregen natuurlijk een snoepzakje. 
Voila, het feest zit erop ... en we verzamelen al nieuwe ideetjes voor volgend jaar!
2 opmerkingen:

  1. Awel ik vond het een zeer geslaagde avond,we hebben er echt van genoten en hopen er dus volgend jaar weer bij te mogen zijn.Danke Cien en Wes !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij ons staat het al op de kalender !!! BEDANKT voor de toffe avond en het fijne gezelschap van iedereen :) Tanja Jeroen Dorien en volgend jaar zijn de kleinste er misschien ook bij :)

    BeantwoordenVerwijderen