woensdag 5 juni 2013

Gezocht; lotgenoten

Efkes iets heel anders nu ...
't Is niet omdat er hier niet teveel zever bijkomt, dat mijn koppeke stilstaat, integendeel!

Door omstandigheden op mijn werk ben ik meer en meer beginnen nadenken over mijn toekomst.
En ik heb besloten om terug te gaan studeren!! 
Fotografie, zodat ik nadien een eigen zaakje kan beginnen. Jaja er zijn er op elke hoek van de straat, maar ik heb toch weer net iets meer leuke ideekes in dat druk koppeke van mij zitten, dan de meeste fotografen op die andere drie hoeken!! ofwatdachtje!

Klinkt allemaal leuk maar ik zit een beetje met de vraag hoe ik dat allemaal ga moeten doen want na 15 jaar werken terug naar school is niet zo evident natuurlijk. Ik kan kiezen tussen 3 jaar avondschool of 1 jaar dagschool. Ik ben nogal een zéér ongeduldige dus mijn voorkeur gaat naar de dagschool, maar dan kan ik niet gaan werken en komen er geen centjes meer binnen. Ik kan gaan voor de avondschool maar dan moet ik nog 3 jaar werk doen dat ik eigenlijk al lang "beu" ben ... sjah 't is 't één of 't ander eh! 

Ik vraag niet om een beslissing te nemen in mijn plaats, maar moest het zijn dat je in de zelfde situatie zit of hebt gezeten of iemand kent die iemand kent die familie is van iemand die ook ooit zo'n stap heeft gezet ... 't zou toch tof zijn moest ik dan de voor of nadelen mag weten!! 
Ik ben vrij zeker dat fotografie geen knelpunt beroep is, dus ik vrees dat ik geen uitkering zal krijgen. En jaja ik bel wel om alles te checken! Maar ik weet zeker dat ik niet alleen ben die na 15 jaar boekhouden geen factuur meer kan zien en iets wil doen waar ze eigenlijk ooit voor gestudeerd heeft (grafische vormgeving that is)

Help! 
Ik heb duwtjes nodig :-)

8 opmerkingen:

 1. Helaba,
  Als ge het ziet zitten... zeker doen. Ge gaat u dat achteraf maar beklagen dat ge niet die stap gezet hebt! Ik kreeg in 2007 op weg naar huis van een toffe job die ik toen had een accident met de moto. Been en voet zijn daar door nogal gehavend en de fysieke job die ik toen deed zou niet meer zo goed gaan. Na dat ik weer redelijk op de been was kreeg ik tussen de reclame foldertjes een boekje int het oog van Tweede kans onderwijs en zag daar een multimedia richting in staan. Gezien ik nooit mijn middelbare school afmaakte en aangepast werk vinden toch een probleem zou vormen was ik dus meteen geinteresseerd want da was mijnen dada wel. het heeft niet lang geduurd eer ik mij ben gaan inschrijven ( ik moest wel want het was al augustus :p) en met 2 jaartjes inhalen van mijn secundair en dan zelfs nog TSO ipv het BSO dat ik gehad zou hebben moest ik mijn school afgemaakt hebben. Ik deed het als 30+er zelfs nog binnen die 2 jaar tegenover "snotters" die er nog 1 of 2 semesters mochten bovenop doen.

  Tegen het einde van mijn opleiding had ik toch iets van hmmm ik zou eigenlijk nog best meer willen. De opleiding in het TKO waren wel leuk maar ze vliegen er nogal door om op zo kort mogelijke tijd alles klaar te hebben.
  Dus dat zo eens wat zitten uitpluizen en voor ik mijn diploma uit handen van het TKO kreeg was mijn beslissing al gemaakt.
  Dus ben ik op mijn 35ste gestart met de opleiding Bachelor 3D Arts & Entertainment die 3 jaartjes zal duren.
  Jou dag opleiding die is 1 jaar en je gaat zien, dat is voorbij voor je er erg in hebt. Die 2 jaren TKO vlogen ook voorbij alsof het niets was.
  Dus ik zeg: ga er voor, ge zult het u niet beklagen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx Yves! Ja ik zag vroeger al werken van jou passeren dat ik niet kon begrijpen dat je daar je beroep niet van maakte! 't Zal dus niet lang meer duren alé ;-) Succes! maar dat heb je duidelijk niet echt nodig met zo'n talenten! x

   Verwijderen
 2. Hey Cien, doen vooral !! 10 jaar geleden was je daar al over aan het praten. Maar als je al een opleding grafische vormgeving hebt, denk ik dat het qua werkzekerheid later, je beter een opleiding grafische vormgeving, maar gespecialiseerd op websites, dar zoeken ze voor het ogenblik mensen voor. Vormgeving voor on-line shops, website, on line folders met foto's etc.. Dat zijn volgens mij cursussen die je kan volgen, 1 dag pet week of zo, misschien moet je daar wel verlof voor nemen, maar je zal er rapper vanaf zijn. Misschien ook wat duurder, maar ondertussen heb je nog werk.
  Maar vooral doen !!!
  Grtz,
  Martine V. (ps anoniem geselecteerd anders werkte het niet)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 10 jaar al ? pfff ik schaam me dood dat ik zolang bij de pakken blijf zitten ;-)
   Ja grafische opleiding zie ik ook wel zitten en dan avondschool fotografie ... hmm ... bedankt voor de tip, ik hou je op de hoogte! x

   Verwijderen
 3. Doen, zeker doen!
  Maar hoeveel jaar... dat is de moeilijkste natuurlijk.

  Als je voor de korte pijn kiest, het jaar dus kan je eventueel wel een avondjobbeke doen. Oké, je gaat je gezin niet veel zien, maar er komen wel centjes binnen. Ik heb destijds een job van 18 tot 22 bijgedaan en dan was niet slecht betaald.

  En anders... 3 jaar lijken lang, maar dat is zo niet zenne... Tijd VLIEGT!!!

  succes x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een extra job, wie gaan mijn huishouden dan doen? ;-) Maar inderdaad de tijd vliegt ... voor zoiets is dat niet slecht natuurlijk!!

   Verwijderen
 4. Ha eerst en vooral vind ik het dus zo ook veel fijner om te antwoorden zonder eerst diene hele poespas he ;)
  Zo en tweedes 'k zou zeggen, jou kennende ga voor dat ene jaar want ik heb (in duitslandhe) 4 jaar avondscholing gedaan en 'k vond dat toch wel heeeeel lang duren ,oke als je dan je diploma hebt is het vergeten maar voor mij was het wel iets gemakkelijker want 'k had geen partner toen dus 'k moest naar niemand zien he.

  Gelijk wat je kiest hulp voor de kids in de vakanties of zo weet je dat je op mij kan rekenen !!!

  Go for it ;) !!!

  BeantwoordenVerwijderen